Doç. Dr. Belma Doğan Güngen

Eskiyi iyi hatırlayıp yeniyi karıştırıyorsanız, duygu durumunuzda sık sık değişiklikler oluyorsa, kişisel eşyalarınızı sık kaybediyorsanız, karar vermekte zorlanıyorsanız, eskiye oranla reflekslerinizin azaldığını hissediyorsanız unutkanlığınız önemli olabilir.

Eskiden, nöral sinir hücrelerin doğumdan sonra yenilenmediği ve azaldığı görüşü hakimken son yıllarda yapılan çalışmalar yeni beyin hücrelerinin kendini ömür boyu onarabileceği, sınırlı olsa da yeni nöron oluşumunun devam ettiği ve bunun beynin farklı bölümlerinde gerçekleştiği kanıtlanmıştır.

Demansın artık genetik kader olmadığı epigenetik dediğimiz çevresel etmenlerle her yaşta yeni sinir hücrelerinin oluşturmanın mümkün olabildiği saptandı.

Beyin bunu Nöroplastisite dediğimiz beynin uyaranla adaptasyon yeteneği yeni sinir hücre oluşum ve şekillenmesi ile yapıyor.

Bu durumu yaşayan hastalarımız için yaptığımız çalışmalar:
1) GörüntülemeHafıza testleri ve kan testleri ile hastanın mevcut durumunu anlıyoruz.
2) Detaylı anamnezle çevresel – genetik – vücut fonksiyonel durumunu belirliyoruz.
3) Hastalığa yönelik medikal tedaviye ek olarak kişinin fonksiyonuna uygun beslenme, egzersiz, uyku, stres, sosyal iletişimler ile birlikte özel beyin egzersiz programları ile tedaviyi düzenliyoruz.